Werken bij CMIS Group

Ambieer je een carrière in de hypotheekbranche en wil jij je inzetten om de financiële sector te verbeteren en vernieuwen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Binnen ons professionele, dynamische en sociale bedrijf heb je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Ben je benieuwd naar onze vacatures? Bekijk ze hier.

CMIS Group als werkgever

Credit Management & Investor Solutions BV (CMIS Group) is een Nederlandse financiële dienstverlener die consumenten en investeerders bij elkaar brengt op de Nederlandse hypothekenmarkt. We zijn een internationaal opererende financieel dienstverlener en multi-asset class servicer met de focus op het leveren van optimale producten en diensten aan de Nederlandse consument. Alle daarbij behorende activiteiten, van het verstrekken van hypotheken tot het beheer van deze hypotheken en de distributie via onafhankelijk financieel adviseurs, voeren we onder één dak uit.

CMIS Group is het moederbedrijf van onder andere hypotheeklabel Merius Hypotheken, hypotheekservicer Adaxio en de onafhankelijke adviesketens De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek en Hypokeur. Er werken ongeveer 170 medewerkers bij CMIS Group. Ons bedrijf kent een hands on mentaliteit met een informele en open cultuur. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam Sloterdijk, maar veel van onze werknemers kunnen ook thuis werken dankzij onze sterk gedigitaliseerde cloud-gebaseerde werkomgeving.

CMIS Group is een sociaal bedrijf dat zich inzet voor haar medewerkers. Niet alleen bieden we hen goede arbeidsvoorwaarden aan, maar proberen we ook altijd om iedere medewerker gewaardeerd te laten voelen. CMIS heeft meerdere ESG doelstellingen, waaronder ook een aantal voor onze medewerkers, bijvoorbeeld om beweging meer aan te sporen voor hun mentale en lichamelijke gezondheid.

Bedrijfscultuur

CMIS Group is een plek waar velen zich snel thuis voelen. We merken altijd dat collega’s elkaar te allen tijde te hulp schieten waar dat nodig is en dat geen vraag te veel is. Iedereen wordt overal bij betrokken, ook onze kersverse, nieuwe medewerkers. Dat is fijn, want daardoor heb je als ‘nieuweling’ direct het gevoel dat je écht direct onderdeel uitmaakt van je team en van het bedrijf. We hebben een leger aan gezellige collega’s, waarvoor we regelmatig leuke activiteiten organiseren, denk bijvoorbeeld aan escape rooms, quizzen en barbecues in de zomer. Op die manier leert iedereen elkaar ook buiten werk om kennen. Wegens corona staat dit momenteel op een wat lager pitje, maar zodra het weer kan zullen we weer meer leuke dingen met elkaar gaan doen!

Thuiswerken

Wegens Covid-19 werken al onze medewerkers momenteel vanuit huis. Enkele collega’s komen zo nu en dan nog op kantoor als dit écht niet anders kan. Op basis van het openingsplan van de overheid, heeft ook CMIS Group een plan gemaakt om haar medewerkers later dit jaar, stap voor stap, weer naar kantoor te laten komen. Als alles loopt volgens plan, zullen we over een aantal maanden in kleine groepjes weer 1 à 2 dagen op kantoor werken. Ook na Covid-19 is het de bedoeling om thuiswerken er deels in te houden voor degenen die dit prettig vinden.

Sollicitatieproces

Wegens het thuiswerken, houden we momenteel ook geen sollicitatiegesprekken op kantoor. Zolang we thuiswerken vinden de sollicitatiegesprekken dan ook plaats via Teams. Onze procedure bestaat uit onderstaand stappenplan.

  1. Sollicitatie insturen
  2. Review door Human Resources (HR)
  3. Persoonlijkheidstest
  4. Eerste sollicitatiegesprek
  5. Tweede sollicitatiegesprek
  6. Aanbod
  7. Screening in onboardingsfase

Een leven lang leren

Bij CMIS Group vinden we het belangrijk dat onze medewerkers kunnen blijven leren en ontwikkelen. Onder meer om die reden bieden wij verschillende opleidingen aan en stimuleren wij onze medewerkers dan ook om hier zo veel mogelijk van te volgen. Naast de verplichte opleidingen op vaktechnisch gebied, zoals Wft-examens of Lean-belts, kunnen alle medewerkers onbeperkt cursussen, e-learnings en opleidingen volgen via SkillsTown. In het filmpje hieronder legt onze HR-manager Arie Drost uit hoe dit in zijn werk gaat.