Ingage Investment Solutions

De divisie Investment Solutions is binnen CMIS Group verantwoordelijk voor het investeringsplatform in Nederlandse woninghypotheken, de activiteiten van onze hypotheekverstrekkers, Business Development en Sales.

Wat doet Ingage Investment Solutions?

Ingage Investment Solutions, een speciale divisie binnen Ingage, biedt (institutionele) investeerders directe toegang tot op maat gemaakte beleggingsoplossingen in de aantrekkelijke Nederlandse hypotheekmarkt.

We presenteren oplossingen voor het beheren en onderhouden van multi-asset class woonhypotheken. Ingage is als multi-asset class servicer al bijna twee decennia op de markt en heeft een bewezen staat van dienst in de financiële dienstverlening met meer dan € 6 miljard aan Europese activa.

 

Investor Platform

Met de lancering van Merius Hypotheken in 2016 introduceerde Ingage een nieuwe plug-and-play propositie met een sterk gedigitaliseerd acceptatieplatform voor hypotheken. Vanwege het sterke digitale karakter van ons aanvraagproces kunnen we onze investeerders ook snel en adequaat rapporteren over hun portfolio. Deze multi-asset class propositie is gevat in het Merius Investor Platform. Ruim 20 grote, Europese institutionele investeerders, met name pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en asset managers, zijn al aangesloten bij het Merius Investor Platform.

Servicing

Investment Solutions is vervolgens verantwoordelijk voor de rentesetting van Merius Hypotheken, voor (het naleven van) de productvoorwaarden en voor het wekelijks rapporteren over de portfolio van de betrokken investeerders. Hierbij letten we op marktontwikkelingen, trends in de Nederlandse woningmarkt en we kijken naar ontwikkelingen op de kapitaalmarkt. Met al deze kennis en onze jarenlange ervaring zetten we Merius Hypotheken zo goed mogelijk in de markt.

Onze afdeling Marketing en Communicatie positioneert richt zich vervolgens op de de belangrijkste huishoudens in Nederland en communiceert hierover met onafhankelijke hypotheekadviseurs.

 

Ons Investment Solutions-team