Risk Assurance

Financieel ondernemen komt met veel verantwoordelijkheden naar onze klanten, aangesloten financieel adviseurs, investeerders en werknemers. Behoorlijk bestuur is daar onlosmakelijk mee verbonden en maakt ook deel uit van de SDG’s (Sustainable Development Goals) in ons ESG-beleid. Om het belang van deugdelijk bestuur te onderstrepen, leeft CMIS Group, waar en wanneer van toepassing, de Nederlandse Corporate Governance Code na.

Corporate governance

Het bestuur van de onderneming bestaat uit ervaren managers met veel kennis en werkervaring in de financiële sector. De samenstelling van het bestuur ziet u hier.

Risk, compliance en audits

CMIS Group’s Risk Assurance Program is gebaseerd op de COSO industrie standaard. Daarnaast gebruiken we een operationeel platform dat het beheer van alle risico-, compliance- en auditprogramma’s ondersteunt. Dit platform biedt gedetailleerde inzichten op het niveau van juridische entiteiten, producten en processen.

De CMIS Group (Cyber-) Information Security en Business Continuity Planning is gebaseerd op markt best practices en is conform relevante ISO normen.

Toezicht

Diverse bedrijfsonderdelen beschikken voor het uitvoeren van hun werkzaamheden over de benodigde vergunningen en waar van toepassing ontheffingen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) die hierop toezicht uitoefent. Voor mee informatie kunt u de website van de AFM hierover raadplegen.

Objectieve toetsing

Op diverse terreinen worden werkzaamheden van CMIS Group regulier objectief getoetst. Voorbeelden hiervan zijn onze Fitch Ratings en ISAE 3402 type 2.

Onze Ratings

  • Fitch Ratings: Primary Servicing RPS2+
  • Fitch Ratings: Special Servicing RSS2+
  • Fitch Ratings: Master Servicer MS2+