Wat is CMIS Group?

Credit Management & Investor Solutions BV (CMIS Group) is een Nederlandse financiële dienstverlener die consumenten, geldverstrekkers en investeerders bij elkaar brengt op de Nederlandse hypothekenmarkt.

Het unieke van CMIS Group

CMIS Group is in 2010 ontstaan na het samenvoegen van een aantal dienstverleners die al decennia actief zijn in de hypotheekbranche. We hebben een bewezen staat van dienst in de financiële dienstverlening met meer dan € 6 miljard aan assets under management.

Met onze diverse divisies bedienen we de gehele hypotheekketen: van onafhankelijk hypotheekadvies voor huizenkopers en -bezitters, via het aantrekken van funding voor onze eigen hypotheekmerken, tot het verzorgen van de service aan interne en externe partijen die nodig is . Hiermee zijn we actief op de gehele levenscyclus van hypotheken en nemen wij een unieke positie in in de Nederlandse hypotheekmarkt.

Het hoofdkantoor van CMIS Group bevindt zich in Amsterdam Sloterdijk, Rotterdam en Duitsland. Er werken ruim 150 mensen in ons bedrijf.

Investeren in hypotheken

De afdeling Ingage Investment Solutions van ons Amsterdamse bedrijf Ingage biedt investeerders directe toegang tot op maat gemaakte beleggingsoplossingen in de aantrekkelijke Nederlandse markt voor hypotheken en consumentenleningen. Wij zorgen ervoor dat pensioenfondsen, asset managers en verzekeringsmaatschappijen kunnen investeren in de aantrekkelijke Nederlandse hypotheekmarkt.

Met de lancering van Merius Hypotheken in 2016 introduceerde Ingage een nieuwe plug-and-play propositie met een sterk gedigitaliseerd mid-office acceptatieplatform.

We rapporteren onze investeerders elke week over hun portfolio via onze afdeling Master Servicing (Fitch Rating: MS2+). We hebben voor onze investeerders zo al meer dan 6 miljard euro belegd in de Nederlandse huizenmarkt.

 

Hypotheekadviesketens

We zijn in de hypotheekadviesmarkt actief met De Hypotheekshop, Hypokeur en Huis & Hypotheek. Met haar (franchise)distributiemerken beschikt Ingage Franchise over een marktleidend onafhankelijk distributienetwerk in Nederland. We hebben een netwerk van 250 advieskantoren en meer dan 600 onafhankelijke financieel adviseurs (IFA’s) en zijn zo vertegenwoordigd in heel Nederland. Zo kunnen wij Nederlandse huishoudens voorzien van onafhankelijk, deskundig en betrouwbaar hypotheekadvies.

Hypotheekservicer Ingage Servicing

Ingage-dochter Ingage Servicing legt zich toe op het accepteren en beheren van hypotheken en het rapporteren hierover naar interne en externe belanghebbenden. Door onze jarenlange ervaring en bijzondere positie in de hypotheekmarkt kunnen wij unieke oplossingen bieden voor het hele hypotheekproces. Dit doet Ingage Servicing voor de hypotheekmerken van Ingage, maar we bieden ook oplossingen voor het beoordelen en beheren van multi-asset classes van andere geldverstrekkers, zoals woninghypotheken en consumentenkredieten.

We hebben bovendien jarenlang ervaring als Special servicer en Master servicer, ook voor externe partijen. Fitch Ratings toetst Adaxio sinds 2011; momenteel zijn we beoordeeld met RPS2+ voor Primary Servicing, RSS2+ voor Special Servicing en MS2+ voor Master Servicing. Adaxio is momenteel de enige getoetste Master Servicer in continentaal Europa.