Merius Hypotheken

Merius Hypotheken is het bekendste hypotheekmerk van CMIS Group. We zijn duidelijk en voorspelbaar. Dit ziet u terug in onze communicatie, dienstverlening én productaanbod. Het vormt ons DNA en geeft richting aan al onze activiteiten.

Wat is Merius Hypotheken?

In 2016 vroegen wij ons af of de samenwerking tussen geldverstrekker, financieel adviseur en consument beter en efficiënter kon. (Toekomstig) Huizeneigenaren wilden zo snel mogelijk weten wat ze mochten lenen om hun droomhuis te kunnen kopen – en dat is nog steeds zo. Helaas bleek een hypotheek aanvragen toen een ingewikkeld proces dat soms enorm lang duurde. Het kwam regelmatig voor dat je droomhuis hierdoor aan je neus voorbij ging.

Ook zagen we in die tijd dat de vraag naar hypotheken zo groot was, dat banken alleen niet meer aan die vraag konden voldoen. Er was meer financiering nodig om ervoor te zorgen dat (toekomstige) Nederlandse huizenbezitters een goede en betrouwbare hypotheek konden krijgen. En die behoefte is vandaag de dag alleen maar groter geworden.

Merius Hypotheken, sinds 2016

CMIS Group kwam met de oplossing en lanceerde in september 2016 Merius Hypotheken. Wij onderscheidden ons van andere hypotheekaanbieders met een volledig geautomatiseerd acceptatieproces. Doordat wij werken met duidelijke kaders, zien wij snel of een klant een match is met Merius Hypotheken. Hierdoor bieden wij snelheid, duidelijkheid en voorspelbaarheid voor de klant en de adviseur en kunnen wij soms al binnen 15 minuten (!) een rentevoorstel uitbrengen.

Funding

Via het Merius Investment Platform bieden we grote (internationale) institutionele investeerders, veelal verzekeraars, pensioenfondsen en asset managers, de mogelijkheid om te beleggen in nieuwe Nederlandse woninghypotheken. Zo hebben we inmiddels al ruim 4,5 miljard euro opgehaald bij investeerders uit onder meer uit België, Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland. Daarmee hebben we in de afgelopen vier jaar bijna 20.000 Nederlandse huizenbezitters aan een hypotheek geholpen.