Vermijden van een funding gap

Na de financiële crisis luidden diverse instanties, waaronder De Nederlandse Bank, de noodklok over de ‘funding gap’ voor Nederlandse woninghypotheken. De vraag naar hypotheken is nog altijd zeer groot en grootbanken alleen kunnen hieraan niet voldoen. Op die manier zou een groot verschil ontstaan tussen vraag en aanbod naar financieringen voor hypotheken. CMIS Group speelt in Nederland een actieve rol om deze funding gap, met succes, te dichten.

 

Vraag en aanbod

CMIS Group zag ook in dat er een steeds grotere behoefte kwam aan Nederlandse hypotheken; een vraag waaraan grootbanken alleen niet aan konden voldoen. Daarnaast signaleerden we dat investeerders naar alternatieve beleggingsmogelijkheden keken, waarbij een gegarandeerd rendement over de lange termijn gehaald kon worden. CMIS Group heeft vraag en aanbod op elkaar afgestemd en enkele investeringsproposities opgericht, gericht op de aantrekkelijke Nederlandse hypothekenmarkt.

Merius Investor Platform

Met het Merius Investor Platform bieden we grote (internationale) institutionele investeerders, veelal verzekeraars, pensioenfondsen en asset managers, de mogelijkheid om te beleggen in nieuwe Nederlandse woninghypotheken. Zo hebben we inmiddels al ruim 6 miljard euro opgehaald bij investeerders uit onder meer uit België, Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland. Daarmee hebben we in de afgelopen vier jaar bijna 20.000 Nederlandse huizenbezitters aan een Merius hypotheek geholpen.